Perù, alpacaparadise

Tijdens onze reis naar Peru bezochten we de farm van Malkini, waar er 3800 !!  alpaca’s    grazen op

3000 hectare. De farm is gelegen op 4000m hoogte in de provincie Puno. Deze is eigendom van Michell, een van de grootste alpacawol producenten van Peru.

dsc_0897

 

We werden er heel warm ontvangen en kregen een privé-rondleiding.  Het eten was er super lekker. Door de extreme koude op deze hoogte, stond er op elke kamer een houtkacheltje dat ‘s avonds werd aangemaakt en er werd ook een warmwaterkruik aan het voeteinde van ons bed gestopt. In de living brandde er constant een groot haardvuur: het was er super gezellig!

 

 

 

dsc_0817                                                                  dsc_0843

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de hoogvlaktes was het zicht op de                                  We mochten een scheersessie bijwonen

kuddes adembenemend.                                                          van een witte alpaca met een 2-jarige vacht.  De vacht was gigantisch.

 

dsc_0431

 

 

 

 

 

 

Michell organiseert er een project voor de plaatselijke schoolgaande kinderen en er worden workshops georganiseerd om de lokale bevolking, maar ook buitenlanders iets bij te leren over het fokken van alpaca’s.

 

 

 

Er is een wetenschappelijk labo, waar onderzoek gedaan wordt naar o.a. de voortplanting en embryo transfers. Ze hadden ook 3 vicuñas voor wetenschappelijk onderzoek. De vicuña, die nu nog enkel in beschermde reservaten in het wild voorkomt, is de natuurlijke voorvader van de alpaca. Wij hadden het voorrecht de vacht van deze dieren te voelen, deze hebben de fijnste dierlijke vezel ter wereld. 

 

Het was een prachtige ervaring en het was heel interessant om de alpaca’s eens te mogen bewonderen in hun natuurlijke habitat.

dsc_0743

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *