Het is weeral 10 jaar geleden…

Het is weeral 10 jaar geleden ….

November 2012, herfstvakantie, een regenachtige namiddag…  De kinderen kozen een film om gezellig, samen met het gezin, onze namiddag op een aangename manier te spenderen : “We bought a zoo”, zo heette de film.  Een weduwnaar met 2 kinderen kocht een huis op het platteland. Maar wat een verrassing als er ook een zoo bleek bij te horen met leeuwen en al. Wat hebben wij genoten van die film!

Eerste vraag na de film : welk een diertje zouden wij aan onze “zoo” kunnen toevoegen ?  In koor : “Alpaca’s!”, die hadden we eens op een beurs zien staan, we waren meteen verkocht. (Onze “zoo” bestond toen al uit 2 honden, 1 kat, 4 konijnen, 2 geiten en 3 kippen)

We kochten de weide achter ons huis en het jaar erop in maart kwamen onze eerste drie alpaca’s aan : Elara ( een fawn merrie, 3 jaar en drachtig), Zara (een donkerbruine merrie van 1  jaar) en Hera (een witte merrie van 9 maanden). Wij werden flink geholpen en geïnformeerd door  Thijs Flahou en Hanne Van De Winkel van Flanders Alpaca’s. Onze dank hiervoor.

 

 

In de zomer van 2013 werd ons eerste veulentje geboren: een hengstje… Raphaël, onze trots. Hij won meerdere prijzen op shows.

Raphaël werd geboren op 21 juli 2013, de dag dat koning Filip werd gekroond, als dat geen goed voorteken was …

 

 

 

 

Ondertussen is onze kudde uitgegroeid tot een 40-tal dieren en wij beleven er nog 

altijd evenveel plezier aan 

Misschien ook iets voor jou ? www.mandelalpacas.be

Ondertussen hebben wij ook een alpaca knitwear label.

Voel je graag de pure zachtheid van alpaca ? www.hug-hum.be

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *