mandel alpaca

November 2012, herfstvakantie, een regenachtige namiddag…  De kinderen kozen een film om gezellig , samen met het gezin, onze namiddag op een aangename manier te spenderen : “We bought a zoo”, zo heette de film.  Een weduwnaar met 2 kinderen kocht een huis op het platteland. Maar wat een verrassing als er ook een zoo bleek bij te horen met leeuwen en al. Wat hebben wij genoten van die film!

Eerste vraag na de film : welk een diertje zouden wij aan onze “zoo” kunnen toevoegen ?  In koor : “Alpaca’s!”, die hadden we eens op een beurs zien staan, we waren meteen verkocht.  ( Onze “zoo” bestond toen al uit 2 honden, 1 kat, 4 konijnen, 2 geiten en 3 kippen)

We kochten de weide achter ons huis en het jaar erop in maart kwamen onze eerste drie alpaca’s aan : Elara ( een beige merrie, 3 jaar en drachtig), Zara (een donkerbruine merrie van 1  jaar) en Hera (een witte merrie van 9 maanden). Wij werden flink geholpen en geïnformeerd door Thijs Flahou en Hanne Van De Winkel van Flanders Alpaca’s. Onze dank hiervoor.

In de zomer van 2013 werd ons eerste veulentje geboren : een hengstje… Raphaël, onze trots. De namen van de merries eindigen op -ra, onze hengstjes beginnen met ra-.

Raphaël werd geboren op 21 juli 2013, de dag dat koning Filip werd gekroond, als dat geen goed voorteken is …

Veel plezier op onze website!

Bart & Anja

gallery4

we bought a zoo mandel alpaca