Wil jij bij je thuis een paradijs creëren, een oord vol rust, een boerderijtje vol leven?

Heb je nog een stuk weide of een stuk tuin vrij om te laten begrazen? Dan zijn alpaca’s iets voor jou!

Maar… alpaca’s aanschaffen doe je niet zomaar. Soms krijgen wij schrijnende verhalen te horen van mensen die 1 of meerdere alpaca’s hebben aangekocht zonder de vereiste kennis.

Een voorbeeld: een mevrouw belde me om te vragen of ik haar kon helpen met haar volwassen alpaca hengst die ze had aangekocht. Hij kon niet aan de halster lopen en ze wist ook niet welke halster nodig was en waar ze die kon kopen. Als een ouder dier nog moeten leren aan de halster lopen, is dit niet gemakkelijk en kan dit zelfs een gevaar zijn voor uw veiligheid. Op onze fokkerij worden alle cria’s (veulentjes) gehalstertraind op jonge leeftijd zodat u zich hierover geen zorgen hoeft te maken.

Een ander voorbeeld gaat over de aankoop van dieren met schurft. Vele eigenaars ontdekken dat hun pas aangekochte dier, na het scheren, vol schurft zit. Een regelmatige check-up door de dierenarts kan dit voorkomen. Een dier dat bij ons verkocht wordt, staat altijd onder controle van de dierenarts. Wij begrijpen deze mensen, het is niet zozeer aan hen, alhoewel ze zich misschien vooraf wel wat beter konden informeren, maar in de eerste plaats aan de fokker/verkoper van de alpaca’s om hun klanten correct te informeren, ook als de mensen nog vragen hebben na de verkoop.
Wij voorzien u van alle info om een mooi leven met alpaca’s op te bouwen. Mandel Alpaca’s biedt gezonde, kwalitatieve en mooie ruintjes/hengsten of merries aan.

Ruintjes zijn heel makkelijk tam te maken en je kan er een hele mooie band mee opbouwen. Ze zijn heel aanhankelijk, nieuwsgierig en hebben elk hun eigen persoonlijkheid en karakter. Geniet vanop je terras, maak alpaca wandelingen met je kinderen en/of kleinkinderen en laat ze korrels eten uit jouw hand…

Marijke kocht bij ons drie ruintjes aan:
“Ik ben superblij met mijn jongens. De boys doen het goed. Achiel eet al af en toe uit mijn hand, Alfons en Titou ook 2 keer. Gelukkig gingen ze van de eerste dag in het stalletje. Ik heb wel de indruk dat ze op hun gemak zijn bij mij.”

Of heb je liever enkele merrietjes? Die kan je dan door één van onze dekhengsten laten dekken, zodat jij en jouw familie het jaar erop kunnen genieten van een geboorte, nieuw leven en de zotte bokkesprongen van de criaatjes…

Stanny en Gaëtane kochten 2 jaar geleden merrietjes bij Mandel Alpaca’s en genieten nu samen met hun kleinkinderen van hun eerste veulentjes.

Carine en Dirk kochten bij Mandel Alpaca’s een merrietje :
“Agatha doet het heel goed, ook in de groep. Wij zijn zeer blij met ons nieuwe diertje.”

Heb je interesse om alpaca’s aan te kopen en wil je meer weten? Maak dan een afspraak via het contactformulier of bel naar Anja : 0477/744 655.

Wil je de pure zachtheid en aangename warmte van alpaca knitwear kunnen voelen? Ga dan naar onze webshop www.hug-hum.be